Andere meldpunten

Bruxelles

Ecoute Seniors, La maltraitance parlons-en
Tel.: 02/223 13 43 (maandag: 12.30 – 16.00; woensdag: 12.30 – 16.00; vrijdag: 8.00 – 12.30).
E-mail: ecouteseniors@inforhomesasbl.be
www.inforhomesasbl.be/fr/maltraitance

Vlaanderen

” 1712 ” – nummer voor misbruik, geweld en kindermishandeling
Op 1 maart 2012 ging het “Meldpunt misbruik, geweld en kinderemishandeling’ van start. In de praktijk zijn er zes meldpunten: één per provincie, waaronder Vlaam-Brabant en Brussel.

‘1712’ is telefonisch te bereiken op het nummer 1712. Daarna kies je je provincie en je wordt doorverbonden.
Het gesprek is gratis. Het gesprek is discreet: jouw oproep naar 1712 verschijnt niet op de telefoonrekening en je hoeft niet te zeggen wie je bent.

Burgers kunnen er terecht met al hun vragen en meldingen over geweld, misbruik, kindermishandeling en ouderenmis(be)handeling. Het Meldpunt wil de mogelijkheid bieden om over ervaringen en verontrusting te praten en dit verder op te volgen, al dan niet met professionele ondersteuning.

  • E-mailhulp

Niet iedereen kan veilig en discreet bellen, of wenst dit telefonisch te doen. Door e-mailhulp aan te bieden, biedt 1712 daar een oplossing voor. Cliënten kunnen discreet mailen wanneer het hen past. Bovendien biedt e-mailhulp de mogelijkheid om rustig na te denken over de formulering van een vraag ,en het is voor sommige mensen een lagere drempel dan de telefoon.

  • Werking?

Een cliënt surft naar de www.1712.be en klikt op ‘bel of mail’. Daar vindt hij/zij een e-mailformulier, dat hij/zij invult. De medewerkers van 1712 zullen zo snel mogelijk een antwoord sturen. Indien de hulpvrager en de medewerker heen- en weer willen mailen, kan dat op de gewone manier, de cliënt moet dus niet opnieuw naar de site gaan en het formulier gebruiken. Voor hem/haar is de werking dus heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk, gratis en vertrouwelijk. Daarnaast worden de mails verzonden via een beveiligde verbinding.

Vlaams  Ondersteuningscentrum  Ouderenmis(be)handeling
Bent u een hulpverlener, thuisverpleegkundige, verzorgende, arts, politie, medewerker van een hulpverleningsorganisatie,… dan kan u rechtstreeks contact opnemen met het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling.
Visserij 153 – 9000 Gent
Bereikbaar:
Tel.: 078/15 15 70 (Elke werkdag 9 tot 12u)
E-mail: ouderen@cawoostvlaanderen.be
Website: www.ouderenmisbehandeling.be

Wallonië

Respect Senior
Tel.: 0800/30 330
E-mail: contact@respectseniors.be
Website: www.respectseniors.be