Andere meldpunten

Bruxelles

Ecoute Seniors, La maltraitance parlons-en
Tel.: 02/223 13 43
E-mail: ecouteseniors@inforhomes-asbl.be

Vlaanderen

” Meldpunt 1712 ” – Meldpunt ‘misbruik, geweld en kindermishandeling’
Op 1 maart 2012 ging het “Meldpunt misbruik, geweld en kinderemishandeling’ van start. In de praktijk zijn er zeven meldpunten: één per provincie, één voor Brussel en één voor Antwerpen stad.
Burgers kunnen er terecht met al hun vragen en meldingen over geweld, misbruik, kindermishandeling en ouderenmis(be)handeling.
Het Meldpunt is toegangelijk tussen 9u en 17u op het telefoonnummer ” 1712 “.
Burgers kunnen er terecht voor vraagverduidelijking, informatie en advies of doorverwijzing naar hulpverleners, politie of parket. Het Meldpunt wil de mogelijkheid bieden om over ervaringen en verontrusting te praten en dit verder op te volgen, al dan niet met professionele ondersteuning.

  • E-mailhulp

Niet iedereen kan veilig en discreet bellen, of wenst dit telefonisch te doen. Door e-mailhulp aan te bieden, biedt 1712 daar een oplossing voor. Cliënten kunnen discreet mailen wanneer het hen past. Bovendien biedt e-mailhulp de mogelijkheid om rustig na te denken over de formulering van een vraag ,en het is voor sommige mensen een lagere drempel dan de telefoon.

  • Werking?

Een cliënt surft naar de www.1712.be en klikt op ‘bel of mail’. Daar vindt hij/zij een e-mailformulier, dat hij/zij invult. De medewerkers van 1712 zullen zo snel mogelijk een antwoord sturen. Indien de hulpvrager en de medewerker heen- en weer willen mailen, kan dat op de gewone manier, de cliënt moet dus niet opnieuw naar de site gaan en het formulier gebruiken. Voor hem/haar is de werking dus heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk, gratis en vertrouwelijk. Daarnaast worden de mails verzonden via een beveiligde verbinding.

Vlaams  Ondersteuningscentrum  Ouderenmis(be)handeling
Bent u een hulpverlener, thuisverpleegkundige, verzorgende, arts, politie, medewerker van een hulpverleningsorganisatie,… dan kan u rechtstreeks contact opnemen met het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling.
Visserij 153 – 9000 Gent
Bereikbaar:
Tel.: 078/15 15 70 (Elke werkdag 9 tot 12u)
E-mail: ouderen@cawoostvlaanderen.be
Website: www.ouderenmisbehandeling.be

Wallonië

Respect Senior
Tel.: 0800/30 330
E-mail: contact@respectseniors.be
Website: www.respectseniors.be