Risicotaxatie-instrument

Ouderenmis(be)handeling is een problematiek die zich grotendeels afspeelt achter gesloten deuren wanneer niemand anders aanwezig is dan slachtoffer en pleger. Over de jaren heen blijkt dat het grootste deel van de meldingen die het Vlaams Ondersteuningscentrum (VLOCO) binnen krijgt afkomstig zijn van hulpverleners. Voor de detectie van situaties van ouderenmis(be)handeling is het Vlaams Ondersteuningscentrum dan ook vooral afhankelijk van de oplettendheid van hulpverleners.
Ouderenmis(be)handeling is niet altijd makkelijk te detecteren. Het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling wil hulpverleners hierin ondersteunen. Daarom werd samen met Dr. Liesbeth De Donder van de VUB het risicotaxatie-instrument van ouderenmis(be)handeling ontwikkeld. De RITI-schaal

Indien u meer info wenst over het risicotaxatie-instrument van ouderenmis(be)handeling en/of dit in uw organisatie wenst te gebruiken, kan u steeds contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek hierover.
U kan  het Vlaams Ondersteuningscentrum contacteren via het nummer 078 15 15 70 of via ouderen@cawzuidoostvlaanderen.be.
Meer informatie vind je op de website www.ouderenmisbehandeling.be.