Informatieboekje van Home-Info
Op zoek naar een rusthuis!

Opgenomen worden in een rusthuis is een belangrijke en ingrijpende gebeurtenis. Vaak wordt dit onderschat. Een nieuwe woning huren of kopen wordt grondig voorbereid. Men wikt en weegt alle voor- en nadelen en gaat duidelijk niet over een nacht ijs.

De voorbereiding van een verhuizing naar een rusthuis daarentegen, daar denkt men vaak niet aan. Ofwel denkt men dat alle rusthuizen hetzelfde zijn en dat het niet veel uitmaakt waar men terecht komt. Ofwel stelt men de keuze van een rusthuis altijd maar uit … tot op het moment dat het plots dringend wordt. In beide gevallen zit men dan met 101 vragen en weet men niet hoe eraan te beginnen. Het is op dat moment dat men aanklopt bij Home-Info. Ook indien men wel tijdig begint uit te kijken naar een geschikt rusthuis, is het een moeilijke opdracht. Wat vind ik belangrijk, waar moet ik op letten bij een bezoek aan een rusthuis zijn belangrijke vragen die men zich dan stelt. Een steuntje in de rug kan men dan bij Home-Info vinden.

    HOME-INFO helpt ouderen, hun familie en professionelen bij het zoeken naar een residentiële ouderenvoorziening door het geven van informatie, advies en oriëntatie over alle rusthuizen in Brussel en het arrondissement Halle-Vilvoorde. In het Brusselse zijn er heel wat rusthuizen, alle zijn ze verschillend, de juiste keuze maken is niet makkelijk.

 

Ouderen, of hun familie die op zoek zijn naar een rusthuis worden uitgenodigd voor een gesprek. Dit gesprek is heel belangrijk omdat we op die manier een duidelijk beeld krijgen van welk rusthuis ze willen, welke de wensen en verwachtingen zijn en zo kunnen we het zorgaanbod zo goed mogelijk laten aansluiten op de zorgvraag. Dit gesprek is ook het moment bij uitstek waar de betrokkenen alle vragen kunnen stellen betreffende de rusthuizen. Nadat ze bij Home-Info geweest zijn kunnen ze de antwoorden op de belangrijkste vragen terugvinden op de website van Home-Info. Makkelijk voor diegene die over een PC beschikt. Maar ons publiek zijn ouderen die meestal niet over een computer beschikken en dus niet de faciliteit hebben om alles nog eens na te lezen.

Bekijk hier de inhoud Op zoek naar een rusthuis!

 

    Het is voor deze mensen dat we dit boekje hebben opgesteld. Het boekje is een samenbundeling van de vele vragen die aan bod komen tijdens het gesprek en die heel belangrijk zijn om een juiste keuze te kunnen maken. Op het einde van een consultatie geven we hen het boekje mee zodat ze thuis rustig alles nog eens kunnen nalezen en de juiste informatie bij de hand hebben. Met opzet hebben we gekozen voor een boekje in zakformaat dat heel praktisch is in de handtas of in de zak van een jas.

Inhoudelijk gaat het boekje over alles wat met een opname in een rusthuis te maken heeft, de werking van het rusthuis, de rechten en plichten van de bewoner, welke normen van toepassing zijn, het ondertekenen van een overeenkomst, wat in de dagprijs inbegrepen is, enz…Ook hebben we een lijst opgenomen met aandachtspunten die men kan gebruiken wanneer men een rusthuis gaat bezoeken en waar men onmiddellijk de positieve of negatieve elementen kan aankruisen. Kortom, dit boekje is een praktisch gids die info geeft over alle elementen die bij het kiezen van een rusthuis van doorslaggevend belang kunnen zijn.

    Het boekje “Op zoek naar een rusthuis!” met antwoorden op uw vragen bij het zoeken naar een rusthuis kan besteld worden bij Home-Info via e-mail home.info@misc.irisnet.be of via telefoon (02/511 91 20).

Kostprijs: 2 € per exemplaar + verzendingskosten. De factuur wordt bij de bestelling toegevoegd.

 

Je kan het boekje ook bestellen door dit bestelformulier ingevuld op te sturen naar Home-Info, Lakensestraat 76 bus 1, 1000 Brussel.