Dagverzorgingscentra – Dagcentra
CADO

Dagverzorgingscentrum
Een dagverzorgingscentrum is een vorm van dienstverlening waarbij iemand een aantal keren per week, enkel overdag, naar een centrum gaat voor opvang en/of verzorging. Er worden een aantal diensten aangeboden zoals hygiënische en verpleegkundige zorgen, activering, ondersteuning en revalidatie, animatie, psychologische ondersteuning, warme maaltijd.

Naast de gewone dagverzorgingscentra is er in Vlaanderen een aanvullende vorm ontstaan, de zogenaamde CADO’s (Collectieve Autonome DagOpvang). Dit is enkel voor mensen die al gezinszorg en/of aanvullende thuiszorg ontvangen. Dergelijk dagverzorgingscentrum wordt uitgebaat door een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg. U betaalt er een prijs per uur.

Dagcentrum
In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vindt men ook een dagcentra erkend door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en de Commission Communautaire Française (COCOF).Een dagcentrum biedt opvang aan personen vanaf 60 jaar die nog thuis wonen. De dienstverlening bestaat uit ondersteuning bij verlies van autonomie, sociaal isolement, … . Er worden een aantal diensten aangeboden zoals Warme maaltijden, sociaal ondersteuning, administratieve hulp, animatie, psychologische ondersteuning.

 

Nog vragen? 02/511 91 20