Welkom

Deze site beantwoordt aan de voorwaarden van toegankelijkheid voor blinde en slechtziende personen

U zoekt een rusthuis, een woonzorgcentrum, een rust-en verzorgingstehuis,
een serviceflat, een dagverzorgingscentrum,
een kortverblijf, nachtopvang in Brussel en de rand rond Brussel?
HOME-INFO BRUSSEL helpt u hierbij, geeft informatie en advies.

Home-Info Brussel beschikt over alle gegevens van de rusthuizen , RVT’s, woonzorgcentra, serviceflats, dagverzorgingscentra, kortverblijf, nachtopvang, crisisopvang in het Hoofdstedelijk Gewest Brussel en in de regio Halle-Vilvoorde.

vzw HOME – INFO

Lakensestraat  76 – bus 1, 1000 Brussel
Tel: 02/511 91 20
E-mail: home.info@misc.irisnet.be

Brussels Meldpunt Ouderenmis(be)handeling

Interventie, advies, luisteren, registreren, opvolgen, preventie
02/511 91 20
E-mail: brusselomb@misc.irisnet.be

Nieuws

 • Donderdag 13 juni : Colloquium: Zorg en bezorgdheid: een evenwicht tussen de mantelzorger, de professionele hulpverlener en de oudere.
  Wanneer bij het ouder worden moeilijkheden ontstaan die een impact hebben op de autonomie van de persoon, is hulp van derden soms noodzakelijk. Daardoor ontstaan vaak nieuwe relaties tussen de oudere, de professionele hulpverlener en de informele mantelzorger die soms heel complex worden.
  Tijdens deze voormiddag zullen elk van de sprekers verschillende aspecten bespreken en voorstellen formuleren om te komen tot een kwalitatieve begeleiding.
  Meer informatie en inschrijven bij Home-Info: 02/511 91 20 – home.info@misc.irisnet.be Programma colloquium 13/06/2019: Zorg en bezorgdheid
 • Donderdag 6 juni 2019: Welzijnsmarkt Brussel
  Kom kennismaken met allerlei organisaties die werkzaam zijn omtrent ouder worden in Brussel. Ben je op zoek naar een sociale dienst, een woonzorgcentrum of assitentiewoning, informatie over dementie, thuishulp, een aanspreekpunt, hulpmiddelen, ontspanning,…?  Maak aan de verschillende infostands kennis met de diensten die je kunnen helpen.
  Waar: Doorlopend van 14u tot 18uur op het glijkvloers van Brussels Ouderenplatform (Bop) – Zaterdagplein 6 – 1000 Brussel – 19u tot 21u – gratis toegangMeer informatie bij ECD BrOes: 02/778 01 70 – broes@dementie.be
 • Donderdag 16 mei 2019 – Congres: Trauma en ouderenzorg – Heelt tijd alle
  wonden?
  In de begeleiding van ouderen worden vele professionele hulpverleners meer dan eens geconfronteerd met verhalen uit een ver verleden. Sommige van deze ervaringen uit de kinder- en jeugdtijd blijven een – vaak uiterst negatieve – invloed uitoefenen op de geestelijke gezondheid van deze senioren. Dit congres gaat in op het verband daartussen. Hierbij komen ook de bijzondere aandachtspunten voor de begeleiding en de psychotherapie bij deze ouderen uitdrukkelijk aan bod.
  Meer informtie en inschrijven: gompel-svacina.eu/product/trauma-en-ouderenzorg-heelt-tijd-alle-wonden/?utm_medium=email&utm_campaign=Trauma+en+ouderen+-+heelt+tijd+alle+…&utm_source=YMLP

Drukwerk iris - ggc web